Hur kan man ta bort dålig lukt från fötter och skor

Det är få som inte lider av fotsvett och det särskilt under vintertider då det är svårt att lufta fötterna regelbundet. Vissa lider också på sommaren då sandaler utan strumpor kan leda till en lukt som är både pinsam och obehaglig.

Men du behöver inte skämmas, det är helt naturligt. Du kan köpa särskild spray mot fotsvett. Sprayen kommer att se till att skon inte längre stinker.

yokoair

Hos allt-fraktfritt.sesäljer fler varianter av luktborttagande spray. Varianten som heter Luktstopparen kan användas som deo. Upp till 12 timmars skydd.

Det går inte att göra något åt gamla skor

Det finns förstås skor som är bortom all räddning. Men du ska veta att även den här typen av skor kan behandlas med luktborttagare. Frågan är bara om du verkligen vill kliva omkring med skor som förvisso inte luktar fotsvett men som ändå ser sorgliga ut.

När färgen försvinner från skorna är det nog ett tecken på att det är dags att skaffa nya. Det finns ett bäst före datum för allt. Även skor. Använd bara sprayen på skor som du tycker det är värt att rädda.

Nu är det enklare än någonsin att ta bort dålig lukt

Det finns olika sprayer för olika områden. Alla produkter håller givetvis inte samma standard. Luktstopparen är att lita på. Du kommer att hålla skorna i trim.

För bästa effekt påförs sprayen direkt i skon. Applicera ett lager. Det behövs inte mer. Vänta bara på att sprayen torkat. Sedan är lukten borta.

Orsaker till svettlukt som inte går bort

Om du använder dig av en bra spray för att ta bort dålig lukt men ändå känner att det stinker så kan det finnas fler anledningar till lukten. Det är inte ovanligt att strumpor kan orsaka en del problem. Bomullsstrumpor har oftast ingen lukt.

Tänk på att ofta byta strumpor. Byt en gång om dagen. ta bort dålig doft i skor Andra kan byta flera gånger om dagen. Byt så ofta du kan.

Men glöm inte bort dina fötter. Du tvättar väl fötterna i duschen också? Vid större problem kan man prova att använda Luktstopparen direkt på fötterna.

Om du behandlar skorna men inte fötterna spelar det ingen roll.