Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

Det mexikanska ölet corona har samma namn som den virussjukdom som härjar nu. I takt med att vi ser hur coronaviruset orsakar fler dödsfall också i Sverige ökar rädslan för att drabbas av det.

Många tar fortfarande inte cononavirus på allvar. Coronaviruset kan smitta längre än en vanlig influensa. Vissa kan ha viruset och vara helt ovetandes om det.

Ett cononavirus kan ha flera olika symtom

Alla uppvisar inte samma symtombild. Symtomen är många fler än bara feber. Det är vanligt att cononavirus orsakar försämrat luktsinne och huvudvärk.

Var uppmärksam på symtomen. Sjukdomen kan smitta även utan symtom.

Vi måste hjälpas åt

Många har börjat att äta C-vitamin för immunförsvarets skull. Några gram om dagen räcker. Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

Många som bor i USA äter kolloidalt silver två gånger om dagen. De ökar till 15 ml per timme om de smittas. Även om Kolloidalt Silver inte är ett kosttillskott längre så kan man fortfarande köpa det. Du kan spraya det på grönsaker. Coronaviruset har ingen chans.

Coronaviruset kan överleva upp till 3 dagar på ytor och Anders Tegnell vid Folkhälsoinstitutet uppmanar folk att hosta i armvecket. Därför måste vi vara uppmärksamma.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Du kan läsa mer om coronaviruset via https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/. Bara klass 3 masker är säkra att använda mot virus. Om alla skulle använda ansiktsmask så skulle smittan spridas ändå.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Apoteken fick slut på handsprit. Handsprit är bakteriedödande men bara mot vissa bakterier. Men mot coronavirus är det här inte ditt bästa val.

Man kan få bättre effekt med andra metoder. Det måste vara skonsamt också. Om du använder handdesinfektion med alkohol så kan det torka ut huden. Vid användning av gel med alkohol så löses hudfettet upp, därför får man torra händer.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Glöm inte bort handtvätt. Antibakteriell Handtvål kan du använda för desinfektion varje gång du tvättar händerna. Använd rikligt av produkten. Gör samma rutin för barnen.

Det får aldrig ta slut på ytdesinfektion

Bakterier och virus lever och frodas på de ytor som du använder varje dag. Många dörrhandtag är fulla av bakterier.

Om du har en antibakteriell spray hemma så kan du ta död på alla typer av bakterier och virus. Det här kan vara minst lika viktigt som antiseptisk tvål för händerna. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Ta det lugnt

Tänk på att stress kan påverka ditt immunförsvar negativt. Undvik det om du inte vill drabbas av cononavirus och bakterier och virus. På så sätt får du ett bra skydd mot virus.