Med bryggsocker kan du brygga eget öl.

Det är enkelt att brygga öl hemma, allt som behövs finns redan i de flesta hem.

Finns det fler sätt att brygga på?

Att förbereda sig väl är viktigt

Man måste veta vad man gör. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin eller om man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte är med så kan det gå illa.

Gå alltså igenom allt som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Brygga öl

När man ska brygga ska man ha ett dextros och då kommer bryggsockret väl till pass. Att köpa dextros i butiken är ingen ide. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Många väljer sockret för alkoholens skull. Om man vill ha starkare saker så ska man tillsätta mer jäst och socker. För att maximera alkoholen häller man i sockret sist.

Alla gillar inte sockret, många vill ha malt istället. druvsocker dextrosol Om man häller på för mycket kan man få för mycket alkohol istället.

Det är inte ovanligt att ölet blir tunnare med sockret. Det bästa är nog att prova olika blandningar tills man hittat rätt.

köpa

Du vet väl att du kan köpa dextros på nätet?

Börja inte utan att först gå igenom skafferiet. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Spara pengar och handla online.

På nätet finns det ju också massor av information om hur man lyckas med sitt bryggeri.